Trallskruv

Trallskruv är ett melodiöst svenskt punkband med många fina låtar. De spelar snabbt och de spelar med fart och fläkt. Vi tänkte att det var hög tid att få veta mer om detta eminenta band, så här kommer ett gäng spontana frågor:

 

Först av allt, tack för intervjun och hoppas ni har det fint! För oss som inte vet när ni började spela med Trallskruv, kan ni ge oss en historielektion?

     - Hej, tack detsamma! Idén kläcktes 2014 efter att Farbror och Pråper hade spelat visor tillsammans ett tag. Vårt första släpp kom 2015 och efter ett par uppföljare, medlemsbyten och några pauser hoppade Drängen in på gitarr under pandemin. Nu är vi mer aktiva än någonsin, vilket är kul för vissa.
 

Trallskruv spelar ju oftast snabb och melodiös punk, även detta som man ibland kallar för ”Trallpunk”…hur kom det sig att ni började spela en sån här snabb och fartfylld typ av punkrock?

     - Det är musik samtliga medlemmar har lyssnat på under uppväxten, och i brist på andra gemensamma nämnare blev det så.
 

Ni spelar i många olika takter…d-takt, snabb tvåtakt och så vidare…men vilken takt föredrar ni själva om ni får bestämma och varför?

     - Hjärtat slår i d-takt som Ubba sa. Det ska vara så. Det svänger mer än tvåtakt helt enkelt.
 

Vad tycker ni själva om den första vågen av trallpunksband? Till exempel så kan vi nämna ”De Lyckliga Kompisarna”, ”Charles Hårfager” och ”Skumdum” bara för att rabbla upp några få…?

     - Som vi nämnde tidigare är det musik vi vuxit upp med. Definitivt 50 spänn och Röjarskivorna spelades flitigt i pojkrummen.
 

Det är ju oroliga tider i världen just nu…Israel/Palestina-kriget, Ukraina/Rysslands-kriget och oroligheter i Haiti för att nämna ett litet axplock av dumheter som just nu pågår på våran planet…varför tror ni att människan aldrig lär sig av historien?

     - Makt korrumperar och tyvärr det är enklare att följa än att tänka själv.
 

Som vi förstår det så bor ni i Bålsta som ligger på den norra sidan av 08:a…jag själv körde buss en gång i tiden från Arlanda till just Bålsta…vad är det som är så bra med att verka i Bålsta?

     - Vi kommer från lite olika ställen runt Stockholm men vi har repan i Bålsta för att det är billigt.
 

Vi brukar ibland spela in de band som vi intervjuar i mån av tid…vad föredrar ni själva…att spela live eller att mecka i studion?

     - Vi saknar disciplin så våra studiosessioner brukar dra ut på tiden, det börjar som en smet och slutar med pannkaka. Vi älskar däremot att spela live och att komma ut och träffa bandkollegor och våra gnällspikar runt om i landet.
 

Om ni skulle få ordna en alldeles egen musikfestival…vilka band skulle ni boka och varför?

     - Det finns så många härliga band vi spelat med under åren som vi gärna skulle spela igen. Till exempel Hesa Fredrik, Björnarna, Småjävlafötter, Varnagel, Järncell, Shitsame, PPL och KKPA.
 

En gammal klassiker som brukade finnas med i fanzine och punktidningar förr i tiden var ”antingen eller”…dvs där man måste välja mellan två onda eller goda ting och helst motivera varför…ska vi prova?


    -       Biden eller Trump?

     Biden för han är minst ond, men det är ett motvilligt val.

    -       Opera eller Dansband?

Vi är ju Sveriges snabbaste dansband så det känns uppenbart.

    -       Kungen eller Drottningen?

Vi erkänner inte monarkin. Vi tar drottningen.

    
    -       Bålsta eller Västerhaninge?

     Inget ont om Västerhaninge men då vi har vissa rötter i Bålsta får det bli svaret.

    -       Fotboll eller tennis?

     Fotboll känns mer folkligt, och 40% av bandet har ett litet intresse.

    -       Hockeyfrilla eller snus?

     Utan snus med hockeyfrilla låter illa så vi tar snus.
 

Vad är det finaste minnet ni har med bandet Trallskruv och kan ni förtälja lite om det?

     - när vi fick äran att spela på Varnagels reunionspelning tillsammans med Björnarna på 44an. Sjukt bra publik, bra band och bra eftersläckning.
 

Till sist…stort tack för intervjun och lycka till med framtida spelningar och skivor…har ni några sista ord som ni skulle vilja dela med er av?

     -Vi kommer släppa nytt material till hösten om går bra, i och med det så ska vi ut på vägarna igen. Så håll utkik om vi kommer till en håla nära dig. Tusen tack för att vi fick medverka! 

 

Stort tack själva och lycka till! 

 

För mer info om Trallskruv, kolla gärna in:

https://www.facebook.com/trallskruvpunk 

https://trallskruv.netlify.app/ 

https://trallskruv.bandcamp.com/

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

IEM-TAPING

Mammatus