VTV4år

4 år av VTV!

Tiden går fort och detta gäller även våra bröder på det digitala forumet "VTV" (Vittnesbörd TV) som i Oktober 2018 firar 4 år i Guds tjänst. 

Från den ödmjuka början fram till dagens datum så har Oskar Nilsson och Kjell Henricson med hjälp av lite gäster lyckats att med små medel föra fram Guds ord och delge oss ibland sanningar som för en del kanske kan ses som "provocerande" men mycket tänkvärda.

Genom årens lopp har "VTV" utvecklats med egna hemsidor, forum och kanske nu främst på senare tid genom "Youtube"-kanalen där man har satt sitt fokus via det digitala mediet. Det som har varit "VTV":s starka sida är att de inte har dragit sig för att ta upp "ämnen" som för den stora "PK-massan" kan ses som både provokativt samt konservativt. Med "PK-massan" åsyftar vi de "icke-troende" samt kanske en del av den så kallade "Kristna PK-massan".

En till styrka är att man kopplat "gamla bibliska aspekter" men med Guds vägledning gjort det mycket aktuellt, då man hittat och sett hur Gamla Testamentet (GT) och Nya Testamentet (NT) i hög grad är levande och mycket relevant. 

Vad för kritik kan man då tänkas framföra mot "VTV"?
Att vara helt objektiv är svårt då man aldrig egentligen kan vara objektiv. För många "icke-troende" och folk på "vänster-samt den liberala kanten" så kan man troligen avfärda hela "VTV" som "religiös propaganda" och göra sig lustig över saker som man helt ärligt inte är det minsta insatt i. Man ska så att säga inte döma "Boken efter omslaget eller baksidan" om man så vill. Åsikter finns det alltid många av och alla människor tror att just det dom säger och tycker är det enda "rätta". Alla får tro och tycka vad man vill, men beroende på bakgrund och synsätt så får man ta allt med en "stor nypa salt". Ibland kanske man har krånglat till vissa ämnen, men detta har troligen inte varit avsiktligt utan mer för att en del ämnen dels kan vara något lurigare samt att man kanske behöver höra/läsa ett budskap mer än en gång för att helt greppa poängen.

Med tanke på att man ibland har gett sig på ämnen ur bibeln eller nära sammankopplade till bibeln, så har det funnits många tillfällen för belackare och "elaka tungor" att försöka att misskreditera "VTV", men med Guds ljus så har man lyckats att i alla fall försöka förklara sina ståndpunkter på ett så ärligt och rättframt sätt. Man är tydliga med att man tror på det man säger men att åsikterna naturligtvis kan gå isär, även inom kanske den "kyrkliga sfären" där "VTV" kanske främst har sina anhängare..


Vi på "ICIT WEBZINE" har gjort två artiklar och recensioner vad gäller "VTV"-kopplat material. Dels gjorde vi en ingående recension av boken "Jättarna i Sverige och i Bibeln" som Oskar Nilsson och Kjell Henricson gav ut 2017. Recensionen från 2018 finns att läsa här:

https://icitwebzine.blogspot.com/2018/04/jattarna-bok.html



Dels så släpptes under 2018 även en ny skiva med projektet "Popfobic" som gick under namnet "Spiritual War Songs" och som hade ett tydligt budskap kring Gud vår skapare och vad som egentligen pågår i vår värld. En del skulle kalla det en alternativ version och skildring av vår samtid och framtid, och en del den "enda sanningen". Oavsett så är det ett välsignat budskap om man bara lyssnar noga. Viss "förkunskap" kan behövas men de flesta förstår nog texterna. Skivrecension finns här:

https://icitwebzine.blogspot.com/2018/03/spiritual-war-songs-2018.html




Vi har även hunnit med en intervju i videoformat med Oskar via vår Youtube-kanal och den kan man titta på här:

https://www.youtube.com/watch?v=PwTIBx2H7n0&t=1537s

Som alltid begrunda det som skrivits här ovan och gör dig själv en tjänst.... läs boken och lyssna på skivan som nämnts ovan och recensera gärna även denna artikel! Vi tål lite spott och spe! I Jesu Namn Amen!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

ÖRESUND SPACE COLLECTIVE

IEM-TAPING

Mammatus